Daftar Uber Driver Malaysia 2017

11:47:00 PM Nazif Hakim 17 Comments




Salam semua.

Tahun 2016 hampir melabuhkan tirainya dan semestinya ada pengalaman kisah suka dan duka yang dilalui sepanjang tahun ini. Begitu juga dengan uber, yang mana popularitinya semakin meningkat naik hari demi hari terutamanya pada tahun 2016.

Banyak perkembangan terbaharu yang di buat oleh pihak uber pada tahun ini. Dengan perkenalan uber di bandar-bandar baharu membuka luas lagi perkhidmatan uber di seluruh Malaysia pada tahun ini. Pada tahun sebelumnya uber dah pun melancarkan di bandar-bandar utama seperti di Kuala Lumpur, Penang dan Johor Bahru. Berikut adalah penambahan bandar baharu oleh uber

Shah Alam 10/1/2016 
Ipoh 01/02/2016 
Kota Kinabalu 19/05/2016 
Kuching 14/09/2016 
Melaka 27/10/2016 
Seremban 1/12/2016 (Terbaharu)


Daftar Uber Malaysia 2017

Untuk tahun 2017 mungkin ada sedikit perubahan dari segi pendaftaran kerana setiap pemandu mesti memiliki kad pemandu e-hailing yang mungkin dikeluarkan oleh pihak SPAD. Ini membolehkan platform uber ini beroperasi secara sah di Malaysia walaupun telah mempunyai puluhan ribu pemandu yang berdaftar [sumber: The Star]

Tahun 2017 juga bakal menyaksikan uber berkembang di beberapa buah bandar lagi yang mempunyai permintaan yang tinggi untuk menggunakan perkhidmatan uber. Ini dinyatakan sendiri oleh Pengurus Besar bagi Pengembangan Perniagaan MalaysiaUber, Kenny Choong. [sumber: berita harian]. Saya pun tidak dapat memastikan bandar mana yang bakal uber buat kemunculannya selepas bandar terbaharu mereka iaiu Seremban. Kemungkinan uber di Kuantan ? Langkawi ? Kedah ? Kuala Terengganu ? Kota Bharu ? Saya pun tak tahu. 

Tapi itu semua adalah ura-ura dan khabar berita sahaja kerana tiada lagi kata muktamad dari pihak uber sendiri.

Apa yang saya dapat lihat cara pendaftaran uber akan masih lagi sama sehingga suku pertama tahun 2017 nanti. Buat masa ini syarat-syarat untuk menjadi pemandu uber adalah seperti berikut:-

1. Kereta Tahun 2008 dan ke atas
2. Mempunyai 4 pintu
3. Berumur 21 tahun ke atas
4. Mempunyai lesen penuh (P tidak dibenarkan)
5. Nama ada dalam Insuran cover note. Sama ada pemandu atau second driver.

IKLAN



Daftar Uber Malaysia secara online.

Jika anda berminat untuk menjadi pemandu uber dan menjana pendapatan sampingan anda boleh terus menghubungi saya di talian ini atau whatsapp sahaja

NAZIF
019-3070041
019-3070041
019-3070041

ATAU

Anda boleh mengisi form di bawah

https://goo.gl/forms/35NAd5IvuOT87WVr1

https://goo.gl/forms/35NAd5IvuOT87WVr1

Apa yang boleh saya lakukan untuk daftar pemandu baharu?

Ada beberapa kelebihan yang boleh saya berikan untuk cik / tuan / puan jika mendaftar uber melalui saya.
  • 1. Perkhidmatan saya ini secara PERCUMA dan tiada bayaran yang dikenakan. Ini selaras dengan pihak uber sendiri yang tidak mengenakan apa-apa cas atau bayaran pada pemandu baharu. Sekali lagi pendaftaran adalah PERCUMA.

  • 2. Tidak perlu susah payah untuk pergi ke UBER PSC di PJ dan beratur panjang untuk pendaftaran. Pendaftaran uber boleh dilakukan di rumah sahaja. Jika anda duduk jauh memang amat digalakkan untuk mendaftar secara atas-talian (online)

  • 3. Tidak perlu pening kepala untuk memikirkan langkah-langkah untuk pendaftaran. Hanya membuat panggilan atau whatsapp di nomber ini 019-3070041 dan saya yang akan tunjukkan langkah2 seterusnya.

  • 4. Pengaktifan akaun dapat dilakukan dalam masa 24 jam sahaja (hari bekerja)

  • 5. Paling penting, dengan adanya saya, anda semua boleh bertanyakan apa-apa soalan tentang uber ini, dari segi bayaran, kaedah penggunaan, penyelesaian untuk masalah teknikal dan pelbagai lagi. Kebanyakkan pemandu uber akan mengalami masalah teknikal dengan sistem selepas memandu.

  • 6. Slide Uber Manual dan Video latihan akan diberikan sejurus lengkap proses pendaftaran.

  • 7. Anda akan dimasukkan ke dalam group whatsapp pemandu uber di tempat anda untuk perkongsian dan maklumat terkini.

  • 8. Group whatsapp khas untuk pemandu uber wanita / perempuan juga ada jika anda mendaftar melalui khidmat saya.  
Paparan media


Berikut adalah beberapa gambar contoh pendapatan dan 'earning' oleh pemandu uber sebagai rujukan.

Sebagai peringatan pada para pembaca atau yang baru nak memandu uber, ini adalah hasil-hasil mereka yang gigih dan tak berputus asa semasa membuat uber ini. Biasa kita nampak lumayan, banyak dan faktor wow itu ada kerana dengan memandu uber saja kita boleh menjana pendapatan sampingan sebanyak RM500 dan ke atas dalam masa seminggu!. Tapi jarang-jarang sekali kita pikir bagaimana usaha dan cabaran mereka ini memandu untuk mendapatkan hasil yang sedemikian.

Jadinya saya menyeru supaya para pembaca tidak mempunyai mindset yang uber ini senang-senang boleh mendapat pendapatan sebegini. Hanya dengan usaha dan kecekalan yang jitu sahaja yang boleh mencapai pendapatan seperti gambar di bawah. 

Untuk rekod, jika uber di lakukan secara :-

sambilan / part time sepanjang minggu anda boleh mendapat sekitar RM500 mnakala jika dilakukan sabtu dan ahad anda sahaja boleh mencapai RM200 dan ke atas.

Sepenuh masa / full time boleh mencecah RM1000 dan ke atas


Pendapatan mingguan [klik gambar untuk paparn yang lebih jelas]

Pendapatan mingguan [klik gambar untuk paparn yang lebih jelas]
(1. Surge x2.3 trip KLIA (2.First in first out (FIFO) di KLIA (3. Surge di waktu puncak 

Berikut merupakan group whatsapp yang saya akan masukkn sejerusnya account yang saya buat telah mendapat pengaktifan dari uber. Fungsi group ini untuk memudahkan para pemandu uber untuk berinteraksi dan berkongsi pengalaman dan pendapat mengenai uber. Boleh juga mendapatkan info-info terkini untuk uber. Dengan kata lain anda tidak berkeseorangan. Al-maklumlah, jika bawa uber ini anda bersendirian. Adanya group whatsapp seperti ini dapat mengurangkan kesunyian anda sambil menunggu panggilan pelanggan.

Diingatkan sekali lagi, hanya account yang berdaftar dengan saya saja yang akan saya add dalam group ini =)

Group whatsapp uber Kuching, Melaka dan Kota Kinabalu
Group whatsapp JB, KL, Penang dan Ipoh
dan khas untuk pemandu uber wanita / perempuan


Bagi saya tahun 2016 merupakan tahun perkenalan uber pada warga Malaysia yang berada di luar Kuala Lumpur. Dengan perkenalan uber di kawasan baru membuatkan ramai lagi rakyat Malaysia menyedari kemudahan perkhidmatan uber ini. Jika anda tidak mahu memandu, apalah kiranya jika anda mencuba sekali perkhidmatan uber ini. Bagi saya jika anda telah mencubanya sekali pasti anda akan membuat panggilan uber yang seterusnya.

Tahun 2017 saya harapkan uber membawa lagi nama mereka di beberapa lagi buah bandar di Malaysia. Rasanya ramai yang ternanti-nanti kemunculan uber di kawasan mereka. Harapnya impian ini dapat menjadi kenyataan.

Call atau Whatsapp saya NAZIF

019-3070041

ATAU

Isi form di bawah



Artikal seterusnya: FAQ UBER PARTNER MALAYSIA

17 comments:

  1. As'salam, saya berminat nak jadi Uber partner. Saya ada Myvi tahun 2008. Layak tak untuk buat Uber? Saya dah baca ada yang tulis tak boleh lebih 8 tahun ada yang 7 tahun. Dalam website Uber pun tak ada tulis pasal ni. Boleh bagi pencerahan sikit? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. boleh cik. wassap saya utk lebih detail dan mendalam. 019-3070041 terima kasih

      Delete
  2. As salam bang,kalau takde lesen kereta,memang sah2 tak boleh apply ke bang?

    ReplyDelete
  3. Slmt ptg..saya minat buat uber...yep I kereta bukan atas nama sendiri..boleh ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama kene tambah kt bahagian insurance sebagai pemandu

      Delete
  4. Assalam. Adakah pemandu uber perlu membayar kepada pihak uber untuk mendaftar dan setelah mendaftar? Seperti bayaran bulanan atau yuran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak ada bayaran utk pendaftran. Bayaran bulanan pn takde

      Delete
  5. Assalam.. kalau oku 1tgn akibat strok jpj da aprove ok xde masaalh.. memamdu..kete taun 2000 bleh?

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, sekiranya saya tukar no telefon, mcm mana ye? kena daftar semula ke?

    ReplyDelete
  7. Assalamulaikum ...blh ke join uber klu bankruptcy..klu pyemnt msk bnk je pblm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Boleh. Nnt utk acc bank boleh letak no acc saudara yg terdekat.

      Delete
    2. Tq Nazif..atas reply saudara.smoga Allah murahkn rzki anda lg

      Delete
  8. Assalam, betul ke ada kena bayar pada upline setiap minggu/bulan? contoh.. saya daftar under kamu dan saya kena bayar kepada kamu setiap bulan (ikut ape yg kamu tetapkan).

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. tak betul tiada yuran dan bayaran bulan yg dikenakan. semuanya secara percuma.

      Delete
  9. Assalam, saya nak tanya, saya ada kereta tahun 2006, tapi condition luar dalam semua cantik dan okay lagi.. ade tak ape2 pengecualian untuk buat uber ni jugak.. saya minat sangat nak buat uber untuk jdikan side income.. terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. maaf cik. syarat uber memang 2008 dan ke atas. Tiada pengecualian.

      Delete