Showing posts with label Uber. Show all posts

Daftar Uber Driver Malaysia 2017




*UPDATE (KEMASKINI)

(30/09/2017)

Berita Baik!!!

PENDAFTARAN SECARA PERCUMA

Seperti tahun lepas, Uber sekali lagi berkembang dan melangkah ke depan dengan melancarkan operasi mereka di bandar-bandar baharu. Kali ini Uber akan berada di LANGKAWI , MIRI dan ALOR SETAR,

Maknanya anda yang berada di kawasan berhampiran boleh menjana pendapatan bersama Uber dan daftar untuk menjadi pemandu Uber di Langkawi , Uber di Miri , Uber di Alor Setar, Uber Sandakan, Uber Batu Pahat dan Uber Kuala Terengganu. Langkah-langkah boleh dibuat sekarang dengan cara di bawah: -

*bandar baharu UBER

*DAFTAR UBER BATU PAHAT

*DAFTAR UBER SANDAKAN


*DAFTAR UBER KUALA TERENGGANU


DAFTAR UBER LANGKAWI 


DAFTAR UBER MIRI


DAFTAR UBER ALOR SETAR


ATAUPUN hubungi /whataspps

NAZIF
019-3070041
019-3070041

========================================================================

Salam semua.

Tahun 2016 hampir melabuhkan tirainya dan semestinya ada pengalaman kisah suka dan duka yang dilalui sepanjang tahun ini. Begitu juga dengan uber, yang mana popularitinya semakin meningkat naik hari demi hari terutamanya pada tahun 2016.

Banyak perkembangan terbaharu yang di buat oleh pihak uber pada tahun ini. Dengan perkenalan uber di bandar-bandar baharu membuka luas lagi perkhidmatan uber di seluruh Malaysia pada tahun ini. Pada tahun sebelumnya uber dah pun melancarkan di bandar-bandar utama seperti di Kuala Lumpur, Penang dan Johor Bahru. Berikut adalah penambahan bandar baharu oleh uber

UberTAXI Malaysia 2017




Permintaan Uber di Malaysia dari hari ke hari menunjukkan peningkatan yang banyak terutamanya di kawasan bandar-bandar di Malaysia. Sejak kemunculan uber di Malaysia ada yang memberi riaksi positif dan tidak kurang juga yang negatif. Ini merupakan perkara yang normal berlaku di mana-mana tempat sekali pun. Penerimaan teknologi baharu ini mengambil masa untuk difahami dari segenap penduduk terutamanya di Malaysia ini.

Tahun 2017 merupakan tahun yang agak memberansangkan bagi pihak uber dan tahun ini juga uber telah menjalinkan satu kolaborasi dengan teksi-teksi di Malaysia! Ini bermakna kenderaan teksi yang sebelum ini tidak boleh menyertai platform uber , kini teksi juga boleh bersama menyertai platform uber di Malaysia.

Untuk pengetahuan, gabungan Uber dan teksi ini bukanlah kali pertama yang dilakukan oleh pihak uber. Sebelum ini juga uber telah memperkenalkan produk UberTaxi ini di LONDON dan NEW YORK CITY

UberTAXI London

Pengguna Uber.

Untuk pengguna, usahlah bimbang kerana uber masih mengekalkan uber yang biasa iaitu UBER X dan masih lagi boleh memilih UBER X seperti biasa. Tidak perlu bimbang. Produk UberTaxi ini akan ada sebagai tambahan yang anda boleh lihat di dalam aplikasi UBER. Boleh memilih sama ada memerlukan UBER X biasa dan juga UBERTAXI. Lagi banyak pilihan lagi bagus untuk pengguna kan.

BACA JUGA>>> DAFTAR SEBAGAI PEMANDU UBER MALAYSIA 

Struktur Harga.

Untuk menarik lagi lebih ramai pemandu teksi beralih ke platform uber, pihak uber memperkenalkan 2 kategori bagi teksi iaitu

1. UberFLASH dan
2. UberTAXI.

UberFLASH

UberFLASH ini merupakan kategori yang sama taraf dengan UberX tetapi keretanya menggunakan teksi, bukannya kenderaan persendirian seperti UberX yang biasa. Kategori ini dianggap istimewa kerana harga tambangnya sama dengan uber X. Pilihan pengguna di dalam platform uber ini banyak tertumpu pada kategori UberX. Dengan adanya UberFLASH ini dapatlah kereta teksi menandingi dan menikmati kelebihan yang ada pada UberX.

Pengguna boleh memilih antara UberFLASH, UberX dan Black

TETAPI, harus diingatkan bawah kereta teksi ini mestilah mengekalkan rating bintang, iaitu tahap kepuasan pengguna pada tahap 4.5 bintang ke atas. Jika gagal mengekalkan rating ini, teksi ini akan jatuh ke kategori UberTAXI yang mana mempunya tambang dasar yang berbeza dengan UberFLASH.

UberTAXI

Perbezaan antara UberFLASH dan UberTAXI adalah pada harga tambangnya. Harga UberTAXI ini berdasarkan harga yang dijadualkan oleh pihak SPAD. Perbezaan harga yang ketara ini membuatkan UberTAXI tidak di pilih sebagai pilihan pertama pengguna. Walau bagaimanapun pemandu UberTAXI ini mempunyai kelebihan jika berada di kawasan yang kurang pemandu UberX. Disebabkan ketiadaan UberX, sudah semestinya UberTAXI akan menjadi pilihan.

Pilihan UberTAXI juga boleh di pilih dalam aplikasi Uber anda

Sama seperti UberFLASH pemandu UberTAXI harus mengekalkan mutu perkhidmatan pada tahap 4.0 bintang ke atas. Jika gagal dan berada di bawah 4.0 akaun uber akan anda akan di tutup.

Stuktur harga uberX, uberFLASH dan uberTAXI
Syarat-syarat UberTAXI

1. Kereta Tahun 2012 dan ke atas
2. Mempunyai 4 pintu
3. Berumur 21 tahun ke atas
4. Mempunyai lesen penuh (P tidak dibenarkan)

Pendaftaran Pemandu UberTAXI Malaysia.

Berikut merupakan beberapa cara mudah untuk mendaftar sebagai pemandu UberTAXI di Malaysia. Dengan hanya menghubungi saya melalui medium di bawah, saya akan membantu anda untuk mendaftar sebagai pemandu UberTAXI sehingga akaun anda aktif untuk digunakan.

Hubungi saya terus di talian di bawah

NAZIF
019-3070041
019-3070041
019-3070041

Atau

Talian terus whatsapps. Klik ke link untuk terus berwassap






http://bit.ly/ubertaximalaysia
http://bit.ly/ubertaximalaysia
http://bit.ly/ubertaximalaysia

ATAU

Mengisi borang di bawah

https://goo.gl/forms/ly0LZzLH3cv7narX2
https://goo.gl/forms/ly0LZzLH3cv7narX2
https://goo.gl/forms/ly0LZzLH3cv7narX2

Kesimpulan

Saya percaya dan yakin, keyakinan pengguna terhadap teksi akan meningkat semula dan permintaan pula akan naik hari demi hari. Dengan kemasukkan UberTAXI pemandu tidak lagi hanya tertumpu pada satu saja punca carian pengguna. Di Uber platform pemandu boleh meluaskan lagi tempahan mereka seterusnya menaikkan punca pendapatan mereka.


 

UberEATS Malaysia 2017



UberEATS adalah satu perkhidmatan penghantaran makan dari pintu ke pintu. Di rantau ini UberEATS telah diperkenalkan di Thailand dan juga Singapore, kini tiba giliran ubereats di Malaysia. Untuk info juga, UberEATS telah berada di 77 buah negara.

Pembelian barang di atas talian tidaklah asing lagi bagi warga kota. Dari peralatan dapur, perkakas rumah, barangan elektronik, pakaian dan macam-macam lagi. Ini kerana dengan adanya perkhidmatan seperti ini dapat menjimatkan banyak masa dan tenaga tanpa perlu keluar rumah. Hanya dengan beberapa klik sahaja di paparan komputer, pesanan anda akan tiba di pintu rumah. Amat mudah!

Cara Daftar Uber Malaysia 2016



Always be hustling
Sehingga hari ini permintaan untuk menjadi pemandu Uber semakin meningkat. Uber telah pun melebarkan sayapnya di Kuala Lumpur, Johor Bharu, Penang, Ipoh, Kota Kinabalu KUCHING, MELAKA, MIRI, ALOR SETAR, LANGKAWI, BATU PAHAT, SANDAKAN, DAN KUALA TERENGGANU. Oleh itu proses untuk menjadi keahlian Uber telah dipertingkatkan untuk kesenangan pemandu baru yang ingin berdaftar menjadi Uber Partner.

Artikel Seterusnya: DAFTAR UBER MALAYSIA 2017

FAQ UBER PARTNER MALAYSIA 2016





SOALAN LAZIM UNTUK MENJADI PEMANDU UBER

Di sini ada menyediakan beberapa soalan lazim yang sering muncul bila bercakap mengenai UBER ini. Harap dapat menjawab persoalan yang sering bermain di minda anda.

1. Bagaimana cara untuk mendaftar sebagai UBER PARTNER (Driver)

Ada dua cara yang boleh untuk mendaftar sebagai uber driver ini.

Cara pertama melalui website UBER di sini http://partners.uber.com/. Kemudian anda akan di minta untuk mengupload dokumen yang diperlukan iaitu, IC, lesen memandu dan COVERNOTE INSURANCE. Selepas itu UBER akan menghantar message tempat lokasi yang untuk pengaktifan akaun anda.

Contoh:
RM0.00 UBER: Join us at McDonalds, Jalan Cheras, today! (9/6) 3PM-9PM with your Insurance Cover Note/IC/Driver License and get activated immediately! https://goo.gl/Nd1Gq6
Cara KEDUA ialah melalui saya. Dengan hanya mengisikan form http://goo.gl/forms/tVR2PyuhRT saya akan respon melalui wassap untuk memberi tahu langkah seterusnya. Kelebihan besar dengan mendaftar melalui saya ialah akaun dapat diaktifkan dalam masa 24jam tanpa perlu pergi ke mana-mana. Dengan kata lain hanya mendaftar dari rumah sahaja. Training dan guide akan saya berikan selepas akaun diaktifkan. dan ianya adalah PERCUMA tanpa bayaran apa2.

Kelebihan register melalui saya:


  • Tidak perlu keluar rumah untuk pengaktifan
  • Slide UBER akan diberikan selepas pengaktifan
  • Demo UBER Partner Apps juga diberi
  • Talian kecemasan UBER disediakan.
  • UBER Core Service Area (CSA) Maps pun turut disertakan



  • Pengaktifan tidak sampai dalam satu hari (waktu bekerja)

  • Paling best boleh join GROUP besar Whatsapp kami (hanya melalui saya akan di add)


Group Whatsapp UBER PARTNER KL



2, Apakah syarat-syarat untuk menjadi UBER PARTNER?

Syarat utama untuk jadi UBER driver adalah.

  • KERETA mestilah tahun pengeluaran 2008 dan ke atas sahaja. Tapi jika ada kereta tahun 2007 (dalam keadaan yang baik) boleh menghungi saya melalui form yang sama http://goo.gl/forms/tVR2PyuhRT. Kereta mestilah 4 pintu. (VIVA masih layak lagi mendaftar).

  • UMUR mestilah 21 tahun dan ke atas. Jika tahun ini umur anda akan mencecah 21 tahun, tapi masih belum sampai lagi, anda masih lagi tidak layan untuk mendaftar sebagai UBER driver. CONTOH: sekarang bulan 6 June tapi tarikh lahir bulan 8 Ogos. anda kene tunggu bulan Ogos untuk layak menjadi pemandu.

  • LESEN MEMANDU mestilah lesen penuh. Lesen P tidak dibenarkan.

  • COVERNOTE INSURANCE mestilah mempunyai nama anda didalamnya dan masih belum tamat tempoh insurance.

3. Bagaimanakah keuntungan menjadi sebagai UBER driver ini.

Pendapatan kasar jika buat secara PART TIME (hujung minggu dan di waktu malam lepas waktu bekerja) boleh dapat RM600- RM1000 seminggu.

Jika di lakukan secara FULL TIME boleh mencecah >>RM1100 seminggu.



4. Waktu bekerja flexible atau ada fixed time?

Waktu berkerja adalah flexible. Mengikut kesesuaian masa kita. Bila kita free bolehlah memandu UBER jika sibuk tak mengapa. Tapi diingatkan, jika akaun UBER anda tidak aktif selama 3 bulan, akaun anda akan deactivate secara automatic.

5. Apa itu COVERNOTE INSURANCE?

CONTOH. sumber


Cover note ini disediakan oleh insurance kereta kita pada setiap kali kita renew roadtax . Di cover note ini, ada maklumat

  1. tahun pengeluaran kereta 
  2. jenis kereta 
  3. nama kita sebagai pemandu kereta tersebut
  4. No plat kereta
  5. Tarikh akhir insuran tamat

Ini maklumat yang UBER nak tengok semasa kita register. Jika nama kita tiada pada covernote. Kita boleh pergi ke ejen insuran kita untuk endorse nama kita sebagai pemandu kereta tersebut. Salinan dia boleh diserahkan pada UBER.

6. Kategori jenis kenderaan UBER berserta RATE

UBER mempunyai 3 kategori kenderaan iaitu:-

UBER X

UberX adalah kenderaan yang mempunyai 4 atau 5 tempat duduk penumpang. Contoh kereta seperti VIVA, Myvi, Proton Iriz, Saga, Honda City, Civic, Mazda 2, Mazda 3, Toyota Vios

UBER XL

UberXL adalah kenderaan yang mempunyai 7 tempat duduk penumpang, lebih pada kategori MPV. Contoh kenderaan seperti EXORA, Alza, Toyota Innova,Nissan Livina


UBER BLACK

Uber Black merupakan perkhidmatan premium. Jenis kenderaanya merupakan high end 4 seater dan high MPV. Contohnya seperti Camry, Honda Accord, CR-V, Velfire. Syarat2 yang diperlu dipenuhi adalah.
1. Perlu melengkapkan 60trips sebagai UBERX terlebih dahulu dan mengekalkan rating  4.6 ke atas.

Artikal seterusnya: 

Cara Daftar Uber Malaysia 2016



UberDOST Malaysia 2016 : Program Referral dari UBER




Ada pernah sekali, saya dengar di corong radio tempatan, Uber ini kalau dalam bahasa melayunya mereka panggil 'Teksi Sapu Professional' Hahaha. Rasa kelakar pun ada. Tapi itulah Uber kalau ianya ditafsirkan di dalam bahasa melayu. Saya pun agak bersetuju dengan maksud Uber itu.