Showing posts with label Gambar. Show all posts

Apabila Haiwan Pun Berselfie (8 Gambar)

Selfie menjadi fenomena pada abad ini. Sampaikan haiwan pun berselfie. Haha. Ini merupakan satu kampen terbaharu dari National Geographic. Jangan ada percaya pula yang haiwan2 ini berselfie betul-betul sudah. Ini semua rekaan graphik semata-mata rekaan silvio medeiros dengan kerjasama  diomedia stock photos brazil

wildlife selfies by silvio medeiros for natgeo + diomediawildlife selfies by silvio medeiros for natgeo + diomedia

Bangunan Pelik di Serata Dunia (10 Gambar)

Terdapat pelbagai rekaan dan ciptaan bangunan yang dibuat oleh manusia bagi menarik perhatian masyarakat seluruh dunia. Ada design yang unik dan asli, dan ada juga yang aneh dan pelik.

Pembinaan rumah yang tidak sah dibina di atas apartment 19 tingkat yang dilitupi oleh pokok-pokok di Guangzhou, China 
Sebuah rumah yang dibina di atas batu. Rumah ini terletak di sungai Drina di Selatan Serbia.

Tinggalan Ibu Pejabat Komunis di Bulgaria (13 Gambar)

Ibu pejabat komunis ini terletak di pergunungan Buzludzha, Bulgaria. Bangunan ini juga diwartakan sebagai "the most bizarre abandoned buildings in the world" . Bangunan ini dibuka pada tahun 1981. Parti komunis berakhir di Bulgiria pada tahun 1989. Inilah antara monumen yang telah ditinggalkan oleh parti komunis.



Koleksi Kereta Formula One Klasik!

Zaman berubah, demikian juga iklan-iklan di kereta formula one ini.

Video Rawak: Picture of the Year dari Reuters

Tahun 2014 semakin hampir, lagi beberapa hari saja. Banyak juga gambar dari blog ini kredit pada Reuters. So ini pictures of the year dari Reuters untuk tahun 2013.

Rumah Michael Jordan $29 Million (13 Gambar)

Rumah pemain bola keranjang yang terkenal Michael Jordan yang mahu dijual dengan harga $29 Juta USD, lebih kurang RM100 juta duit kita. Ada siapa berminat tak nak beli hehe.

Hotel Futuristic yang Terbengkalai (11 Gambar)

Resort Sanzhi, Taiwan merupakan sebuah resort yang lama ditinggalkan dan terbengkalai. Nampak rekaan bentuk macam bentuk kapal dalam Star Trek dan bentuk ini boleh dikatakan agak moden pada ketika itu kerana ia dibina pada tahun 1978. Tetapi agak malangnya, projek ini tidak dapat disiapkan dan terbengkalai kerana faktor kewangan. Dan ada yang mengatakan tempat ini telah di sumpah kerana sewaktu pembinaan hotel ini ramai pekerja telah terkorban dan cedera.

Simple Desktops


"Simple Desktop: A collection of wallpapers designed to make your computer beautiful without distraction."

Simple Desktop merupakan laman web khusus yang menyediakan pelbagai koleksi "wallpaper" menarik untuk komputer.

Wordless Wednesday: Peringatan Untuk Semua

"Mimpi Tidak Akan Jadi Kenyataan Jika Asyik Tidur"


Nexus 5 (13 Gambar)

Bagi penggemar platform android, mungkin Nexus 5 ini menjadi penantian sejak dilancarkan. Nexus 5 ini menggunakan OS yang terbaru dari android iaitu Kit Kat 4.4 dan sudah pasti akan memberi satu kelainan pada penggunanya. Iainya didatangkan dengan warna putih dan hitam. Walaupun specnya tidaklah sehebat iPhone 5, boleh dikatakan pada tahap medium, harganya mungkin akan menjadi perhatian pembeli. Diharapkan harga bersesuain apabila tiba di Malaysia nanti. Mungkin harganya bermula dari RM1800++? mungkinlaa...Sementara itu kita layan gambar dulu

10 Bangunan Stesen Keretapi yang Cool

Kebanyaknya bangunan keretapi ini telah pun dibina beratus tahun yang dahulu. Dari segi bentuk rekaannya yang unik dan cantik, membuatkan sesiapa saja akan terpesona. Ada juga bangunan keretapi ini telah pun menjadi tempat tarikkan pelancong disebabkan keunikkannya. Terbaca salah satu artikel di internet, yang menariknnya, bangunan keretapi kita di Malaysia iaitu, Bangunan Sultan Abdul Samad diiktiraf sebagai rekaan yang unik dan cool.


10. Gare de Strasbourg -- Strasbourg, France


9. Tokyo Station -- Tokyo, Japan

HQ Twitter di San Francisco (13 Gambar)

Kalau ramai dah tahu bagaimana ibu pejabat Facebook dan Google di Amerika, tapi jarang pula tengok gambar-gambar headquarter Twitter di San Francisco. Ibu pejabat Twitter ini juga pernah dilawati oleh Perdana Menteri kita, Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini. Seperti Google dan Facebook headquarter, amat bersahaja pejabat mereka, supaya lebih relaks dan enjoys.

10 Gambar Pokok Tercantik Di Dunia

Walaupun hanya pokok, jika kena dengan cara dan tekniknya, gambar pokok boleh menjadi menarik dan kelihatan sangat menakjubkan. Tapi bakat untuk menjadi fotografi mestilah adalah terlebih dahulu sebelum menghasilkan seni yang bermutu tinggi.

Perlu diingatkan bahawa yang ini semua adalah gambar dan bukannya lukisan okay.


Kucing Comel Bertukar Ganas! (8 Gambar)

Benda ini adalah lilin yang direka oleh PyroPet. Apabila lilin ini dibakar, ia akan menampakkan bentuk logam kucing yang jahat, kuku tajam dan api menjulang-julang kat matanya. Daripada kucing comel ke kucing ganas. Benda ini hanya sekadar hobi untuk dikumpulkan dan juga untuk orang yang suka pada keunikkan.

Wordless Wednesday: Compaq & Galaxy S4



Beg Untuk Penunggang Basikal yang Hipster (8 Gambar)

Ciri-ciri keselamatan penting untuk penunggang basikal, lagi-lagi yang kayuh di jalan raya yang sememangnya kereta laju. 'Seil bag' beg yang direka bentuk oleh Lee Myung Su merupakan beg untuk penunggang basikal yang mempunyai ciri-ciri keselamatan .Dengan lampu LED yang terdapat di beg ini, ia bertindak sebagai pemberi signal kiri dan kanan untuk menunggang basikal menukar arah. Macam kereta ada signal kiri dan kanan.

Beg ini boleh dikawal dengan remote yang diletakkan pada pemegang basikal supaya mudah untuk memberi signal. Bentuk yang keluar pada LED beg ini juga boleh di ubah mengikut bentuk yang kita suka menggunakan aplikasi di telefon pintar. LED di beg ini juga boleh dilenturkan dan cabut keluar dari beg dengan mudah.

Selain beg galas, Seil bag ini datang dengan jenis pouch beg. Dengan beg ini, pemandu kereta akan sedar dan peka dengan penunggang basikal di jalan raya.

Pulang Ke Mesir 2013 (Egypt)

Setelah lama berehat kat Malaysia ini, sejak isu di Mesir tidak reda-reda lagi, akhirnya adik aku pulang semula ke Mansoura, Mesir untuk sambung belajar balik. Sudah rehat agak lama orang kata. Sampai raya 2 kali berturut disini. Tapi tidak apalah, sebab bumi Mesir bergolak hendak buat bagaimana. Semuanya ketentuan dan perancangan Tuhan.

Harimau Malaya Kantoi Pakai Gigi Palsu

Buek malu jo Rajo Rimba



Wordless Wednesday: Hari Raya AidilAdha 1434 (Keluarga)


Suasana Umat Islam Menunaikan Haji 2013/1434H (12 Gambar)

Tidak lama kita akan menyambut hari raya Aidiladha dan berjuta umat Islam dari seluruh dunia telah pun berkumpul di tanah suci Mekah untuk menunaikan salah satu kewajipan rukun Islam yang kelima. Kita doakan semua jemaah dapat menunaikan haji yang Mabrur dan selamat pulang ke tanah air masing-masing amin.